OECD 5’inci MDEP Konferansı Kurumumuz Ev Sahipliğinde Antalya’da Gerçekleştirildi.

May 4, 2023
1.JPG

OECD 5. MDEP Yeni Reaktör Tasarım Faaliyetleri Konferansı, OECD/NEA tarafından ve Kurumumuz ev sahipliğinde 24-25 Nisan 2023 tarihlerinde Antalya, Türkiye'de gerçekleştirilmiştir.

OECD 5. Çok Uluslu Tasarım Değerlendirme Programı (Multinational Design Evaluation Programme, MDEP) Yeni Reaktör Tasarım Faaliyetleri Konferansı, OECD Nükleer Enerji Ajansı tarafından ve Kurumumuz ev sahipliğinde “Uluslararası İş Birliği: Geçmiş, Günümüz ve Gelecek” temasıyla 24-25 Nisan 2023 tarihlerinde Antalya, Türkiye'de gerçekleştirilmiştir.

Çeşitli ülkelerin nükleer düzenleyici kurumlarından ve nükleer endüstri alanından 100’ü aşkın yönetici ve uzmanın katılım sağladığı Konferans’ta, Kurum Başkanımız Dr. Zafer DEMİRCAN Konferansın açılış ve kapanış konuşmalarını gerçekleştirirken Konferans’ın “Gelecekteki İş Birliği İçin Yaklaşımlar” başlıklı son oturumunda da panelist olarak yer almıştır. Dr. DEMİRCAN, konuşmalarında yeni nükleer reaktör tasarımlarının değerlendirilmesinde uluslararası düzenleyici iş birliğinin önemini vurgulamıştır.

Dr. DEMİRCAN Konferans’ın ilk günü ayrıca OECD/NEA Genel Direktörü William MAGWOOD ile öğle yemeğinde bir araya gelerek NDK ile NEA arasındaki mevcut ve gelecek iş birliğine yönelik değerlendirmelerde bulunmuştur.

İki gün boyunca, MDEP paydaşlarıyla yeni tasarım için uluslararası iş birliği çerçevesi, küresel tedarik zinciri yönetimi, düzenleyici ve tedarikçi perspektifinden yeni teknolojilere yönelik temel zorluklara ilişkin konularda bilgi, deneyim ve görüşlerin paylaşıldığı Konferans’ta NDK’dan uzmanlar da ilgili oturumlarda panelist olarak yer almışlardır.

Konferans’a Kurumumuzdan Başkan, Kurul Üyeleri, Başkan Yardımcıları, Daire Başkanları, Grup Başkanları ve Uzman seviyesinde katılım sağlanırken 26 Nisan Çarşamba günü NDK Uzmanları MDEP’in çeşitli alt çalışma gruplarında faaliyetlerine devam etmişlerdir.

Medya Galerisi

2.JPG
3.JPG
4.JPG
5.JPG
6.JPG
7.JPG
8.JPG
9.JPG
10-1

İlgili Haberler

Kurumumuz Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi ISO 27001:2022 Sertifikasını Aldı.

Nükleer Düzenleme Kurumu ile Sağlık Bakanlığı Arasında İş Birliği Protokolü İmzalanmıştır

INSC Projesinin Açılış Toplantısı Kurumumuz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirilmiştir

Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK) ile dost ve kardeş ülke Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sağlı...

Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK) ile Güney Kore Nükleer Güvenlik ve Emniyet Komisyonu (NSSC) arasın...

Ek Protokol Bildirimleri Formlarına İlişkin Kurul Kararı

UAEA Güvence ve Nükleer Madde Sayım ve Kontrol Sitemi Danışmanlık Hizmeti - ISSAS Misyonu gerçekl...

NDK Heyeti Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) 67. Genel Konferansına Katıldı

Nükleer Güvenlik Sözleşmesinin Ortak 8. ve 9. Gözden Geçirme Toplantısı Viyana’da gerçekleştirildi.

Dosya